11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 660: UE a reușit să deschidă ușa Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 660: UE a reușit să deschidă ușa Ucrainei, dar a eșuat cu ajutorul

Liderii Uniunii Europene au eşuat în cursul nopţii de ieri în a convine Ungaria să-şi ridice vetoul asupra unui nou ajutor de 50 de miliarde de euro în favoarea Ucrainei, după ce reuşiseră anterior să deschidă negocierile de aderare cu această ţară aflată în război şi cu Republica Moldova, notează AFP, preluată de Agerpres.

“Rezumatul nopţii: veto pentru fonduri suplimentare în favoarea Ucrainei”, ca şi pentru propunerea de revizuire a bugetului european, a indicat premierul ungar Viktor Orban pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Celelalte 26 de ţări ale UE, reunite cu Ungaria în summit la Bruxelles, au fost nevoite să se plece în faţa obstinaţiei liderului naţionalist maghiar.

“Vom reveni asupra subiectului la începutul lui ianuarie” în cadrul unui nou summit, a declarat la miezul nopţii preşedintele Consiliului European Charles Michel.

“Suntem 26 de ţări care au dat undă verde. Nu există un acord cu Ungaria în acest moment, dar sunt încrezător că îl vom realiza anul viitor”, a adăugat premierul olandez Mark Rutte.

UE plănuise să acorde Ucrainei un ajutor de 50 de miliarde de euro, 33 de miliarde de euro împrumuturi şi 17 de miliarde de euro în granturi, pe o perioadă de patru ani începând de anul viitor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă