9.1 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 563: Putin pledează pentru consolidarea cooperării cu Cureea...

Rusia – Ucraina, ziua 563: Putin pledează pentru consolidarea cooperării cu Cureea de Nord

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un cu cea de-a 75-a aniversare a proclamării Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), pledând pentru întărirea cooperării bilaterale “în toate direcţiile”, a anunţat astăzi Kremlinul.

“Sunt convins că graţie eforturilor noastre comune vom continua să consolidăm legăturile bilaterale în toate direcţiile”, a declarat Putin în mesajul de felicitare adresat lui Kim, citat de Kremlin.

“Aceasta corespunde în întregime intereselor popoarelor noastre” şi ajută la asigurarea “securităţii şi stabilităţii în Peninsula Coreeană şi în Asia de Nord-Est”, asigură liderul rus.

“Cu trei sferturi de secol în urmă, Uniunea Sovietică a fost prima care a recunoscut noul stat suveran care a apărut pe teritoriul coreean”, a declarat Putin, subliniind că “de atunci, relaţiile dintre ţările noastre se bazează mereu pe principiile prieteniei, bunei vecinătăţi şi respectului reciproc”.

“Vă doresc cu sinceritate o sănătate robustă şi succes, iar tuturor cetăţenilor Coreei de Nord le doresc pace şi prosperitate”, a conchis Vladimir Putin.

Coreea de Nord a organizat astăzi o paradă paramilitară pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a proclamării regimului nord-coreean, la care au participat delegaţii rusă şi chineză şi la care a asistat şi liderul Kim Jong Un, a relatat agenţia oficială de presă KCNA.

Citește și:

A 562-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă