19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 506: Zelenski spune că a primit garanții de...

Rusia – Ucraina, ziua 506: Zelenski spune că a primit garanții de securitate și de la țări din afara G7

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat noaptea trecută că are un sprijin internaţional larg pentru consolidarea pe termen lung a apărării Ucrainei, inclusiv din partea unor ţări care nu fac parte din G7.

După încheierea summitului NATO din Lituania, miercuri, el a declarat că “şase ţări s-au alăturat deja celor mai mari şapte democraţii din lume cu care am convenit asupra unor garanţii de securitate”. Zelenski a menţionat Danemarca, Ţările de Jos, Norvegia, Suedia, Spania şi Republica Cehă.

La summit, Zelenski nu a reuşit în eforturile sale de a obţine o invitaţie pentru ca Ucraina să adere la NATO. Dar a primit angajamente că G7 va continua să ajute la consolidarea apărării Ucrainei pentru a descuraja viitoare atacuri ruseşti, amintește Agerpres.

Pactul G7 prevede asistenţă financiară şi militară pe termen lung pentru Ucraina, inclusiv echipamente moderne pentru forţele aeriene şi navale, notează dpa. 

Citește și:

A 505-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă