12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 482: Kievul susține că abia urmează cea mai...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 482: Kievul susține că abia urmează cea mai importantă lovitură a contraofensivei

“Cea mai mare lovitură” din campania militară a Kievului urmează, a declarat  adjuncta ministrului apărării din Ucraina, Hanna Maliar.

Aceasta admite însă că operaţiunea este dificilă, deoarece Rusia face tot ce poate pentru a opri ofensiva.

“Operaţiunea în curs are mai multe obiective, iar armata îndeplineşte aceste sarcini”, a spus Maliar pe Telegram.

Militarii “se mişcă aşa cum trebuie să se mişte. Şi cea mai mare lovitură abia urmează”.

“Inamicul nu va renunţa cu uşurinţă la poziţiile sale şi trebuie să ne pregătim pentru un duel dur”, a spus Maliar.

Ea a mai menționat că, deşi forţele ucrainene avansează în mai multe direcţii în sud, forţele Rusiei fac eforturi pentru a înainta în est, unde îşi concentrează eforturile.

Potrivit unei evaluări făcute luni de preşedintelui Volodimir Zelenski, armata ucraineană nu a suferit până acum nicio pierdere de teren în contraofensiva în curs de desfăşurare împotriva ocupanţilor ruşi.

“În unele zone, luptătorii noştri avansează, în unele zone îşi apără poziţiile şi rezistă atacurilor ocupanţilor şi atacurilor intensificate”, a afirmat preşedintele Zelenski în discursul său de luni seara.”Nu avem poziţii pierdute. Doar eliberate”. El le-a promis din nou compatrioţilor săi că steagul ucrainean va fi arborat în cele din urmă în toate regiunile ocupate în prezent în sudul şi estul ţării.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...

Partidul-stat i-a luat-o lui Nicușor pe Gabi Dragostea Lui

Ilustrație: Marian Avramescu Coaliția partidului stat PSDNL îl face să plângă din dragoste pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, chiar în prag de...

Studiu: De ce preferă firmele românești să nu acceseze beneficiile fiscale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...
Ultima oră
Pe aceeași temă