17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 452. Putin felicită grupul Wagner pentru cucerirea orașului...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 452. Putin felicită grupul Wagner pentru cucerirea orașului Bahmut

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitare mercenarilor din grupul Wagner, după ce aceștia au reușit să cucerească orașul Bahmut din Ucraina.

Președintele Putin se referă la acest oraș folosind numele lui rusesc, Artyomovsk. Cu privire la Wagner, acest grup reprezintă, din punctul de vedere al Rusiei, o companie militară privată.

“Vladimir Putin felicită echipele de asalt Wagner și toate trupele rusești, care le-au oferit asistența solicitată, pentru finalizarea operațiunii de eliberare a Artyomovsk”, a transmis Kremlinul.

În mod evident, termenul de eliberare este folosit propagandistic de către Moscova, întrucât Rusia nu are niciun drept să “elibereze” vreun oraș din Ucraina.

Armata rusă a oferit sprijin pentru grupul Wagner

Ministerul rus al Apărării a precizat că unitățile sale au oferit detașamentelor Wagner sprijin cu aviația și cu artileria.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost întrebat de jurnaliști occidentali dacă este adevărat că rușii au cucerit Bahmut. Liderul de la Kiev a evitat să dea un răspuns clar cu privire la cucerire. Zelenski a spus însă că orașul Bahmut practic nu mai există, întrucât a fost distrus de bombardamentele rusești. Zelenski a spus că acum în Bahmut nu mai sunt decât ruine și cadavre de militari ruși.

Bahmut este un mic oraș aflat în regiunea Donețk din estul Ucrainei. În această regiune, Rusia a instituit așa – zisa “Republică Populară Donețk”, apoi a simulat un referendum și în final a decretat “unirea” acestei regiuni cu Rusia.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 451: Consilierul lui Biden încearcă să risipească dubii legate de noul sprijin pentru țara invadată

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă