10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 422: Germania respinge posibilitatea livrării de avioane

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 422: Germania respinge posibilitatea livrării de avioane

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a respins posibilitatea livrării de avioane de luptă Ucrainei, în cursul reuniunii aliaţilor occidentali desfăşurate la baza aeriană americană de la Ramstein.

Germania poate totuşi furniza piloţilor ucraineni aeronave pe care să le poată opera prompt şi cărora să le poată asigura service pe plan local, a menţionat Pistorius, în timpul convorbirilor axate pe coordonarea livrărilor de arme către Ucraina.

“Nu e ca şi cum ai schimba o maşină de închiriat cu alta”, a adăugat el, referindu-se la diferenţele dintre avioanele de luptă ale celor două ţări.

Aeronavele germane Tornado şi Eurofighter au capacităţi diferite de cele necesare în Ucraina, a precizat ministrul german. 

Citește și:

A 421-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...

“Back To Origins”. Nicolo Napoli se întoarce în Oltenia pentru a zecea oară

Dragoste cu năbădăi între FCU Craiova și Nicolo Napoli. Italianul se întoarce pentru a zecea oară în Oltenia. "Nicolo Napoli se reîntoarce", anunță clubul. Nicolo...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă