6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalRusia nu mai dă voie camioanelor occidentale să circule prin țară

Rusia nu mai dă voie camioanelor occidentale să circule prin țară

Rusia a decis să interzică prin decret prezidenţial circulaţia camioanelor occidentale prin ţară, potrivit Sky News.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care autorizează guvernul să interzică circulaţia unor camioane occidentale pe teritoriul rusesc.

Ordinul interzice circulaţia camioanelor care transportă marfă şi care sunt înregistrate în ţări care au aplicat Rusiei restricţii similare, potrivit epicnews.ro.

Rusia nu va mai da voie camioanelor occidentale să circule pe teritoriul ei, acest lucru întâmplându-se și invers dinspre Rusia și Belarus în UE

În aprilie, ruşii s-au plâns că Uniunea Europeană şi-a închis graniţele pentru unele vehicule de marfă înregistrate în Rusia şi Belarus, ca urmare a sancţiunilor legate de conflictul din Ucraina. 

Decretul lui Putin vine ca răspuns la restricțiile „neprietenoase ” impuse de state străine cetățenilor și entităților rusești.

Rusia susține că, fără ea, Europa nu poate avea securitate energetică

Rusia susține că, fără participarea ei, Europa nu poate avea securitate energetică.

Acest avertisment a fost transmis, la data de 2 septembrie 2022, de Vyacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat. Duma este Camera inferioară din Parlamentul Federației Ruse. „Securitatea energetică a Europei, fără Rusia, este imposibilă”, a susținut Volodin într-un mesaj postat pe rețeaua Telegram. Volodin consideră că, acum, când prețul internațional al gazelor a crescut iar țările din UE se tem că Rusia le va sista livrările de gaz, „a venit momentul adevărului pentru șefii de stat din Europa”.

Pentru a depăși criza energetică, țările din Europa „trebuie să anuleze sancțiunile ilegitime împotriva țării noastre”, a cerut președintele Dumei de Stat a Rusiei. În plus, Volodin cere ca Europa să pună în funcțiune gazoductul Nord Stream 2. Acest proiect fusese stopat de Germania la 22 februarie 2022, chiar înainte ca Rusia să atace Ucraina. Până la acel moment, proiectul Nord Stream 2 a costat 11 miliarde de dolari. Teoretic, construcția gazoductului este finalizată încă din septembrie 2021.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă