7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia ar fi atacat recent Kievul cu racheta supersonică Zircon

Rusia ar fi atacat recent Kievul cu racheta supersonică Zircon

O analiză preliminară a concluzionat că Rusia ar fi lovit săptămâna trecută Kievul cu racheta hipersonică Zircon, prima utilizare a acesteia în războiul din Ucraina, a declarat luni șeful unui institut de cercetare din Kiev, scrie Reuters, conform observatornews.ro.

Oleksandr Ruvin, directorul Institutului de cercetare științifică și criminalistică de la Kiev, a scris pe canalul său Telegram că institutul său a finalizat o analiză preliminară a fragmentelor de rachetă provenite din atacul rusesc din 7 februarie.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat informațiile

„Vedem elemente care sunt caracteristice rachetei 3M22 Zircon. Piese și fragmente ale motorului și ale mecanismelor de direcție au marcaje specifice”, a scris el. Ministerul rus al Apărării nu a comentat informațiile. Racheta Zircon are o rază de acțiune de 1.000 km și se deplasează cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, potrivit Rusiei.

Moscova anunțase că a finalizat testarea rachetei Zircon în iunie 2022, iar președintele rus Vladimir Putin a descris-o ca făcând parte dintr-o nouă generație de sisteme de armament fără rival. Dacă se confirmă utilizarea sa în Ucraina, arma ar putea reprezenta o provocare suplimentară pentru Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă