25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalRusia a testat cu succes o rachetă hipersonică. Ce țintă a lovit...

Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică. Ce țintă a lovit aceasta

Flota Navală Rusă a testat cu succes racheta hipersonică Zircon aflată pe submarinul nuclear Severodvinsk, conform Ministerului Apărării din Rusia. Anunțul vine într-un comunicat remis de Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse și preluat de TASS. 

“Pentru prima dată, Flota Rusă a testat racheta hipersonică Zircon de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk”, relatează agenţia de presă TASS.
Se mai precizează faptul că tirul de rachetă de croazieră a fost efectuat asupra unei ţinte maritime imaginare, situată în apele Mării Barents. 

“Potrivit datelor de control, lansarea rachetei a corespuns parametrilor specificaţi, ea atingând ţinta stabilită”, a precizat ministerul.
Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse a adăugat că ”lansarea testului unei rachete Zircon de la bordul unui submarin nuclear a fost recunoscută ca fiind un succes”. 

În luna iulie, fregata Amiralul Gorşkov a lansat cu succes racheta hipersonică Zircon, în zona Mării Albe. Ea a lovit direct ţinta stabilită de pe coasta Mării Barents, care se afla la o distanţă de 350 km.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Patru persoane arestate la domiciliul premierului britanic Sunak

Patru bărbați au fost arestați sub suspiciunea de violare agravată a domiciliului la reședința prim-ministrului Rishi Sunak din nordul Angliei, marți, au declarat polițiștii...

Itinerariu de 2 săptămâni în Thailanda: descoperă cele mai iconice destinații

Plănuiești o vacanță de 2 săptămâni în Thailanda? Acest itinerariu te va ajuta să descoperi cele mai iconice destinații și să faci cât mai...

Coaliția de guvernare, indecisă. PSD și PNL încă dezbat data alegerilor prezidențiale din 2024

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare rămân la cote ridicate, pe fondul neînțelegerilor dintre liderii PSD și PNL cu privire la fixarea datei pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă