23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a condamnat Israelul pentru atacul „inacceptabil” asupra consulatului Iranului din Damasc

Rusia a condamnat Israelul pentru atacul „inacceptabil” asupra consulatului Iranului din Damasc

Diplomaţia rusă a condamnat luni atacul “inacceptabil” asupra secţiei consulare a ambasadei Iranului din Damasc, acuzând armata israeliană că este responsabilă pentru acest atac, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

“În seara zilei de 1 aprilie, forţele aeriene israeliene au lovit clădirea consulatului iranian din Damasc”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

“Condamnăm ferm acest atac inacceptabil împotriva misiunii consulare iraniene în Siria”, se adaugă în comunicat, care mai afirmă că orice atac împotriva unei clădiri diplomatice este “inacceptabil”.

“Solicităm liderilor israelieni să oprească actele provocatoare de violenţă armată împotriva teritoriului Siriei şi a ţărilor învecinate”, a conchis ministerul, avertizând asupra “consecinţelor extrem de periculoase” pentru regiune.

Acest raid atribuit Israelului a vizat luni secţia consulară a ambasadei Iranului la Damasc, ucigând şapte membri din rândul Gardienilor Revoluţiei, într-un context regional tensionat, pe fundalul războiului din Fâşia Gaza.

Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat că şapte dintre membrii săi, dintre care doi comandanţi, au fost ucişi în raidul atribuit Israelului. Într-o declaraţie, este condamnat ferm atacul şi este confirmat faptul că doi ofiţeri superiori ai Forţei Quds, Mohammad Reza Zahedi şi Mohammad Hadi Haji Rahimi, se numără printre victime.

Biden: Ocuparea Gazei de către Israel ar fi o „mare greșeală”

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (15 noiembrie) că i-a spus clar prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că o soluție cu două state este singurul răspuns pentru a rezolva conflictul israelo-palestinian și că ocuparea Gazei ar fi „o mare greșeală “, potrivit Reuters.

Biden a transmis că i-a spus lui Netanyahu că nu crede că războiul se va termina până când nu se va ajunge la o soluție cu două state.

„I-am spus clar Israelului că eu cred că este o mare greșeală să ocupe Gaza”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...
Ultima oră
Pe aceeași temă