5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRoxana Mărăcineanu s-a întâlnit cu conducerea PSG

Roxana Mărăcineanu s-a întâlnit cu conducerea PSG

“Întrevedere sinceră şi directă”, a catalogat discuţia demnitarul de origine română, care a adăugat că PSG a recunsocut faptul că au fost efectuate transferuri pe criterii etnice.

“El a recunoscut existenţa unor fişe etnice şi mi-a garantat că aceste practici nu mai sunt valabile. El s-a angajat pentru o nouă organizare a procesului de selecţie, cu respectul eticii. Mă voi asigura că acestea vor fi puse în practică. Împreună cu Marlene Schiappa (n.r. – Secretarul de stat pentru pentru lupta împotriva discriminării) vom fi intransigenţi în ceea ce priveşte lupta împotriva comportamentelor discriminatorii inacceptabile, atât în sport, cât şi în societate. Noi, toţi, trebuie să contribuim la schimbarea mentalităţilor”, a scris Roxana Mărăcineanu, pe Twitter.

Căutătorii de talente de la PSG au întocmit liste de tineri jucători pe criterii etnice, “francezi”, “magrebieni”, “antilezi”, “africani”, şi, pe baza acestora, clubul ar fi decis să nu-i transfere pe unii dintre ei, se arată în seria de dezvăluiri Football Leaks.

Această practică ar fi fost folosită din 2013 şi până în primăvara anului acesta. De exemplu, în 2014, PSG îl urmărea pe ivorianul Yann Gboho, mijlocaş U13 de la FC Rouen, recomandat cu căldură de scouter-ul pentru regiunea Normandia, Serge Forunier. Potrivit raportului unei reuniuni din 14 martie, a cărui autenticitate nu a fost contestată de PSG, Marc Westerloppe, directorul de atunci al departamentului de recrutări la nivel naţional şi iniţiatorul acestor fişe etnice, s-a opus transferului tânărului jucător.

“Nu mai revenim pe acest subiect. (…) Este o problemă cu orientarea clubului, trebuie un echilibru al amestecului, prea mulţi antilezi şi africani la Paris”, a spus Westerloppe.

PSG a recunoscut folosirea fişelor etnice în perioada 2013-2018, dar a precizat că acestea au fost întocmite şi utilizate la iniţiativa unor membri ai departamentului de recrutare. Marc Westerloppe a părăsit PSG în februarie, pentru un post la Rennes.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă