21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieRomgaz a încheiat tranzacția cu ExxonMobil legat de proiectul Neptun Deep

Romgaz a încheiat tranzacția cu ExxonMobil legat de proiectul Neptun Deep

Romgaz S.A a finalizat achiziția și tranzacția acțiunilor ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited cu privire la proiectul Neptun Deep.

S.N.G.N Romgaz S.A anunță finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Tranzacția finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători.

Romgaz a încheiat tranzacția cu ExxonMobil, toate condițiile suspensive fiind îndeplinite cu succes, în raport de prevederile din contract

Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract.

„Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru. Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum și tuturor părților implicate în această tranzacție”, a declarat Aristotel Jude, directorul general al ROMGAZ S.A., potrivit economica.net.

De asemenea, Răzvan Popescu, directorul economic al ROMGAZ S.A, consideră că „tranzacția reprezintă o investiție importantă, în linie cu strategie de dezvoltare a companiei. În perioada imediat următoare vom continua realizarea formalităților necesare în vederea asigurării nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep.”

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a aprobat pe 10 decembrie 2021 tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră, iar pe 28 aprilie 2022, încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă