18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieRomânia, locul 1 în Europa și al 3-lea în lume la Olimpiada...

România, locul 1 în Europa și al 3-lea în lume la Olimpiada Internațională de Fizică

Lotul României a obţinut locul 1 în Europa şi locul al 3 în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată în Japonia, la Tokyo.

„După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 – 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări – locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a”, a anunțat Ministerul Educației, pe Facebook.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Din lot au făcut parte:

– Alexandru Momoiu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a VII-a în clasamentul general;

– Vlad Ştefan Oros, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur;

– Darius Andrei Dragomir, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur;

– Ioan Alexandru Mirică, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint;

– Rareş Felix Tudose, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint.

Profesori observatori au fost Victor Păunescu – Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea – Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Timişoara.

Lotul României a ocupat locul 1 între ţările din Europa şi locul 4 în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, după ce elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă