23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriRomânia ar putea avea un nou centru de mentenanță pentru avioanele F...

România ar putea avea un nou centru de mentenanță pentru avioanele F 16

România ar putea găzdui un nou centru de mentenanţă şi suport logistic destinat aeronavelor F-16 Fighting Falcon, conform unui Memorandum de Înţelegere semnat la Bucureşti, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Documentul a fost parafat în prezenţa ministrului, Ştefan-Radu Oprea, între compania norvegiană Kongsberg şi Romaero S.A.

„În cadrul colaborării bilaterale între firmele specificate, noul Memorandum de Înţelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialişti cu înaltă calificare, programe educaţionale bazate pe tehnologie de vârf, oportunităţi de cercetare şi dezvoltare şi beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei româneşti. De asemenea, noua colaborare ar putea conduce la executarea de către Romaero a operaţiunilor de mentenanţă de nivel intermediar şi complex, cât şi de suport logistic pentru avioanele F-16 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ulterior, capabilitatea nou înfiinţată ar putea asigura suportul operaţional şi pentru alte aeronave F-16 aparţinând statelor din Europa Centrală şi de Est”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Kongsberg este o companie deţinută majoritar de guvernul norvegian, restul acţiunilor sale fiind tranzacţionate la Bursa de Valori din Oslo. Partenerul norvegian este singurul centru autorizat din afara SUA pentru F-16 la nivel „Depot”.

Compania poate să dezvolte o capabilitate unică de mentenanţă şi reparaţie F-16, care să includă industria aerospaţială şi de apărare locală, în sprijinul Forţelor Aeriene Române.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

A murit actorul Constantin Cojocaru la vârsta de 78 de ani

Într-o zi de 13, lumea teatrului din România a intrat în doliu. Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă