25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieRoberta Metsola vine în România. Președintele Parlamentului European va avea un dialog...

Roberta Metsola vine în România. Președintele Parlamentului European va avea un dialog cu studenții Universității din București

Studenţii Universităţii din Bucureşti sunt invitaţi să participe, pe 6 martie, la Opera Naţională, la un nou dialog cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Potrivit unui comunicat al instituției de învăţământ superior, evenimentul dedicat tinerilor din România, pe teme europene, este organizat de Biroul Parlamentului European.

„În acest context, studenţii Universităţii din Bucureşti sunt invitaţi din nou la un dialog cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi a singurului Parlament transnaţional din lume. În cadrul evenimentului, tinerii vor avea ocazia de a se inspira reciproc şi de a face schimb de opinii privind funcţionarea democraţiei parlamentare europene, într-un an foarte important pentru Europa în care au loc alegerile europarlamentare”, afirmă sursa citată.

Potrivit UNIBUC, întâlnirea îşi propune să faciliteze dialogul între tinerii din România şi preşedintele Parlamentului European cu scopul de a aduce democraţia parlamentară europeană mai aproape de aceştia şi de a promova modul în care Parlamentul European reprezintă cetăţenii europeni, dar şi participarea democratică şi cum se pot implica (prin vot, acţiuni de informare în comunităţi şi voluntariat, până la un rol activ în politică).

Totodată, scopul evenimentului este atragerea tinerilor interesaţi de teme europene, precum şi familiarizarea acestora cu oportunităţile şi beneficiile pe care le oferă democraţia parlamentară europeană.

Înscrierile de participare la dialog sunt deschise până pe 2 martie 2024

Discuţia din luna martie are loc după ce, pe 22 decembrie 2022, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a organizat, alături de Biroul Parlamentului European, evenimentul „Împreună suntem Europa”, un prim dialog al tinerilor cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu: “Bucureştiului îi trebuie centuri verzi, îi trebuie ‘plămâni’ în fiecare sector”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei, a subliniat necesitatea creării "centurilor verzi" și a "plămânilor" în fiecare sector al Bucureștiului. El a...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă