3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăMediuRisc de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice. HARTA

Risc de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice. HARTA

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit codul galben şi codul portocaliu de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice din țară, pentru următoarele 48 de ore.

Astfel, începând de astăzi, de la ora 21:00, va intra în vigoare Codul Portocaliu pe râul Bistra (afluent al râului Timiş), în judeţul Caraş Severin, cu valabilitate până mâine, 18 noiembrie, la ora 9:00.

Acesta este valabil și în intervalul 18.11.2023 ora 20:00 – 19.11.2023 ora 09:00 pe râurile din Dobrogea, în judeţele Constanța şi Tulcea.

De asemenea, începând din această după-amiază, de la ora 16:00, până mâine, 18 noiembrie la aceeași oră, va fi valabil Codul galben, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş şi Nera (judeţul Caraş Severin).

Același cod intră în vigoare în intervalul 18.11.2023 ora 06:00 – 19.11.2023 ora 18:00 pe râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Tulcea. În acest context, se pot depăşi cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Totodată, există riscul generării viiturilor rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă