13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentRețea de trafic de persoane în județul Giurgiu, sclavie modernă

Rețea de trafic de persoane în județul Giurgiu, sclavie modernă

Într-o acțiune coordonată între procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, subunitatea de Combatere a Traficului de Persoane, a fost dezvăluită o rețea de trafic de persoane în județul Giurgiu. Operațiunea a avut ca scop destructurarea unei grupări care a exploatat și ținut în stare de sclavie șase persoane vătămate.

Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, doi membri ai aceleiași familii sunt bănuiți că, începând cu anul 2021 și până în prezent, au recrutat și adăpostit victimele într-o anexă a locuinței lor, unde acestea au fost supuse la muncă forțată și condiții de trai inumane. Exploatarea acestor persoane a fost facilitată de afecțiunile fizice și psihice grave de care acestea sufereau, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Comunicatul DIICOT

La data de 06.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că începând cu  anul 2021 și până la data de 06.02.2024 doi suspecți, membrii ai aceleași familii, au recrutat și adăpostit într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate pe care le-au  exploatat  prin supunerea la muncă  fizică și  ținerea în stare de sclavie  profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra  sau de a-și exprima voința  cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Din materialul probator administrat a rezultat că suspecții au reținut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece și le-au obligat să presteze diferite activități în gospodărie fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară , un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.  

Astăzi, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite  în condiții  precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea,  au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

Remiză „albă” la Sfântu Gheorghe! Sepsi OSK și Universitatea Cluj și-au împărțit punctele

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, scor 0-0, pe teren propriu, într-un meci disputat duminică. Acesta a fost primiul punct...

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...
Ultima oră
Pe aceeași temă