4.8 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentRețea de trafic de persoane în județul Giurgiu, sclavie modernă

Rețea de trafic de persoane în județul Giurgiu, sclavie modernă

Într-o acțiune coordonată între procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, subunitatea de Combatere a Traficului de Persoane, a fost dezvăluită o rețea de trafic de persoane în județul Giurgiu. Operațiunea a avut ca scop destructurarea unei grupări care a exploatat și ținut în stare de sclavie șase persoane vătămate.

Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, doi membri ai aceleiași familii sunt bănuiți că, începând cu anul 2021 și până în prezent, au recrutat și adăpostit victimele într-o anexă a locuinței lor, unde acestea au fost supuse la muncă forțată și condiții de trai inumane. Exploatarea acestor persoane a fost facilitată de afecțiunile fizice și psihice grave de care acestea sufereau, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Comunicatul DIICOT

La data de 06.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că începând cu  anul 2021 și până la data de 06.02.2024 doi suspecți, membrii ai aceleași familii, au recrutat și adăpostit într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate pe care le-au  exploatat  prin supunerea la muncă  fizică și  ținerea în stare de sclavie  profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra  sau de a-și exprima voința  cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Din materialul probator administrat a rezultat că suspecții au reținut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece și le-au obligat să presteze diferite activități în gospodărie fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară , un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.  

Astăzi, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite  în condiții  precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea,  au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dan Șucu a avut numele conspirativ „Mircea Crișan”. Ce a făcut în urma angajamentului cu Securitatea din 16.08.1984

În 2015, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prezenta o adeverință cu extrase din multiple dosare despre legăturile lui Dan Viorel Șucu cu...

Firma Kensington Communication, plătită de PNL, l-a promovat pe Călin Georgescu pe Tik Tok. Firma se apără și a depus plângere penală pentru deturnarea,...

„Kensington Communication va depune o plângere penală pentru ca organele abilitate să cerceteze deturnarea, atacarea cu boţi și/sau clonarea campaniei realizate de Kensington, la...

Val de atacuri cu drone în Rusia: Aeroporturi închise temporar

Rusia se confruntă cu un nou val de atacuri cu drone lansate de Ucraina, care a dus la întreruperea temporară a operațiunilor pe aeroporturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă