18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăRepublica Moldova are un nou prim-ministru: Dorin Recean

Republica Moldova are un nou prim-ministru: Dorin Recean

Parlamentul din Republica Moldova l-a aprobat joi în funcţa de prim-ministru pe experimentatul politician Dorin Recean pentru a conduce un guvern care se angajează să revigoreze economia şi să traseze un curs de aderare la Uniunea Europeană, relatează Reuters şi Radio Chişinău.

Parlamentul a votat aprobarea programului executivului cu 62 de voturi din cele 101 cât numără legislativul de la Chişinău, după ce premierul desemnat şi-a prezentat programul de guvernare şi echipa.

Republica Moldova are un nou prim-ministru, pe fostul consilier prezidențial Dorin Recean, și un cabinet cu 15 miniștri

Astfel, noul cabinet de la Chişinău va avea în componenţa sa 15 miniştri, dintre care mulţi provin din vechiul executiv, potrivit agerpres.ro.

Prim-ministrul şi miniştrii desemnaţi urmează să depună până la sfârşitul zilei de joi jurământul de învestire în faţa preşedintelui Maia Sandu. 

Premierul desemnat, Dorin Recean, cere votul de încredere în Parlamentul Republicii Moldova

Premierul desemnat de președinta Maia Sandu după demisia Nataliei Gavrilița, Dorin Recean, va cere votul de încredere în Parlamentul Republicii Moldova, în ziua de 16 februarie 2023.

Natalia Gavrilița își anunțase demisia din funcția de premier al Republicii Moldova la data de 10 februarie 2023. Imediat după aceea, șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că-l propune premier pe Dorin Recean. Președinta Maia Sandu a mai precizat că partidul PAS (cel din care provine șefa statului) și-a exprimat sprijinul pentru această propunere.

Parlamentul de la Chișinău, condus de Igor Grosu, are acum o majoritate pro – europeană, din care face parte și PAS. Totuși, este de așteptat ca parlamentarii socialiști și filo – ruși, aflați în opoziție, să voteze împotriva numirii ca premier a lui Recean, despre care se știe că, anterior, timp de un an, a fost consilierul șefei statului, Maia Sandu, pe probleme de apărare și securitate. Anterior, în perioada anilor 2012 – 2015, Dorin Recean fusese ministru de Interne.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă