20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăLifestyleRegelui Charles al III-lea i-au fost prezentate primele bancnote pe care apare...

Regelui Charles al III-lea i-au fost prezentate primele bancnote pe care apare chipul său

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a primit marți, 9 aprilie, bancnote noi de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline pe care erau imprimate chipul său. Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, și Sarah John, casier șef și director executiv al sectorului bancar, i-au prezentat bancnotele lui Charles la Palatul Buckingham, notează presa internațională.

Suveranul și-a exprimat aprecierea față de noile bancnote, descriindu-le ca fiind “foarte bine concepute”. De asemenea, el a fost surprins de faptul că este doar al doilea monarh britanic reprezentat pe o bancnotă.

“Este un moment destul de important, pentru că nu am schimbat niciodată suveranul de pe bancnote, deoarece regina a fost primul suveran care a apărut pe bancnote”, i-a explicat Bailey regelui, potrivit BBC.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham marți, Regele Charles al III-lea a primit de la guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, o broșură legată în piele care conținea noile bancnote.

Această întâlnire marchează un moment important în istoria monetară a Marii Britanii, iar reacția pozitivă a suveranului față de noile bancnote este un semn al aprecierii lor și al importanței lor în cadrul sistemului financiar al Regatului Unit.

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor fi introduse în circulație în curând și vor deveni parte integrantă a vieții economice și cotidiene a poporului britanic.

“M-am întrebat cum vor ieși, da”, a remarcat Charles în timpul apariției.

Monarhul a urcat pe tron atunci când regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022, iar debutul bancnotelor sale marchează unul dintre ultimele elemente tradiționale care nu aveau încă însemnele sau imaginea sa.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Se pregătește campania pentru alegerile prezidențiale din România. Ciolacu îl ironizează pe Ciucă pe motiv că scrie cărți

Bunele relații dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în calitate de șefi ai celor două partide aliate la guvernare, PNL și PSD, se apropie...

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...
Ultima oră
Pe aceeași temă