15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiRegele Spaniei Felipe al VI-lea cântă la o cutie de flamenco

Regele Spaniei Felipe al VI-lea cântă la o cutie de flamenco

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a cântat luni (27 martie) la tradiționala cutie muzicală flamenco în timpul vizitei sale în orașul andaluz Cadiz.

Evenimentul spontan a avut loc după prima zi a celui de-al 9-lea Congres al Limbii Spaniole de la Cadiz, unde muzica flamenco este una dintre cele mai populare, potrivit Reuters.

Un grup de muzicieni s-a adunat pentru a-i primi pe Regele Spaniei și pe soția sa, Regina Letizia, care s-au alăturat grupului în fața Gran Teatro Falla, unul dintre teatrele din Cadiz.

Regele Felipe al VI-lea a jucat câteva minute păstrând ritmul, spre bucuria soției sale.

Regele Spaniei și alți 11 șefi de stat vor asista la învestitura preşedintelui ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi alţi 11 șefi de stat, printre care preşedinţii german, portughez şi argentinian, şi-au confirmat prezenţa la învestitura preşedintelui ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, pe 1 ianuarie, a anunţat miercuri anturajul acestuia, notează AFP.

„Am primit confirmarea de la preşedinţii Angolei, Argentinei, Boliviei, Capul Verde, Chile, Columbiei, Costa Rica, Germaniei, Guineea-Bissau, Portugaliei, Timor Oriental, precum şi de la regele Spaniei”, a declarat jurnaliştilor Fernando Igreja, membru al echipei care coordonează ceremonia de învestitură a lui Luiz Inacio Lula da Silva, ales pe 30 octombrie.

Potrivit acestuia, Ministerul de Externe al guvernului preşedintelui în exerciţiu, Jair Bolsonaro, a trimis invitaţii tuturor ţărilor cu care Brazilia întreţine relaţii diplomatice.

Aceasta înseamnă că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, considerat „dictator” de Jair Bolsonaro, nu a fost invitat oficial, transmite agerpres.ro.

Regele Spaniei și 11 șefi stat vor lua parte la învestitura lui Lula da Silva, dar se are în vedere și invitarea președintelui venezuelean Nicolas Maduro

Fernando Igreja a spus că echipa sa se gândeşte să îi „trimită o invitaţie lui Maduro ca reprezentant al Venezuelei”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă