25.8 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiRegele Charles se întâlnește cu trupele ucrainene în Marea Britanie

Regele Charles se întâlnește cu trupele ucrainene în Marea Britanie

Regele Charles se întâlnește cu trupele ucrainene ce se află la antrenamente alături de soldați britanici și englezi în Marea Britanie.

Regele Charles a fost auzit întrebând despre familiile soldaților în timp ce aceștia urmau antrenamentul soldaților britanici și internaționali în sudul Angliei luni (20 februarie).

Marea Britanie a oferit un sprijin puternic Ucrainei de la invazia Rusiei în urmă cu aproape un an, inclusiv prin livrarea de arme și pregătirea trupelor, potrivit Reuters.

Regele Charles a vizitat trupele ucrainene, aflate în Marea Britanie, dupăce premierul Rishi Sunak a promis ajutor Ucrainei

În timpul unei vizite recente în Marea Britanie a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, prim-ministrul Rishi Sunak i-a spus că „nimic nu este în afara mesei” atunci când vine vorba de furnizarea Ucrainei de avioane pentru a lupta împotriva Rusiei, după ce a anunțat un plan de a începe antrenarea piloților ucraineni pentru zboruri cu avioane de luptă standard NATO.

Trupele ucrainene se antrenează în tranșee la granița cu Belarus

Gărzile de frontieră ucrainene au declarat vineri (13 ianuarie) că întăresc în mod activ pozițiile defensive pentru a respinge orice posibile atacuri din partea statului vecin Belarus.

Potrivit unui oficial al unității Gărzii de Frontieră din Volyn, Ucraina urmărește exercițiile comune ale Rusiei și Belarusului care au loc pe partea opusă a frontierei.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a avertizat marți (10 ianuarie) că Rusia „își adună forțele pentru o nouă escaladare” a războiului care durează de aproape 12 luni.

Cel mai înalt general ucrainean a avertizat în decembrie că una dintre posibilele direcții ale unui nou asalt ar putea fi Belarusul, unde armata ucraineană estimează prezența a 15.000 de soldați ruși, în timp ce analiștii militari estimează că cifra este de 10.000 – 12.000.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă