18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiRegele Charles îl întâlnește pe președintele Zelenski al Ucrainei la Palatul Buckingham

Regele Charles îl întâlnește pe președintele Zelenski al Ucrainei la Palatul Buckingham

Regele Charles al Marii Britanii l-a primit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski miercuri (8 februarie), la Palatul Buckingham.

A fost prima oprire a lui Zelenski în doar a doua călătorie în străinătate de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, după o vizită la Washington în decembrie.

Este de asemenea de așteptat să se întâlnească cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz la Paris, mai târziu miercuri, și să ceară la un summit al Uniunii Europene de la Bruxelles, joi (9 februarie), mai multe arme și măsuri rapide pentru a permite Ucrainei să adere la blocul comunitar.

În călătoria sa, Zelenski s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak și i-a mulțumit Marii Britanii pentru că „a mers alături de noi către cea mai importantă victorie a vieții noastre”.

Regele Charles îl întâlnește pe Volodimir Zelenski la Palatul Buckingham, după ce acesta din urmă s-a întâlnit și cu premierul Rishi Sunak

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski s-a întâlnit miercuri (8 februarie) cu premierul britanic Rishi Sunak, după ce a sosit la Londra într-o vizită rară în străinătate.

Zelenskiy a mulțumit Marii Britanii pentru sprijinul acordat „din primele zile ale invaziei la scară largă”.

„Vă mulțumesc foarte mult, suntem mândri, într-adevăr, și avem relații foarte bune cu Rishi”, a declarat Zelenskiy.

Întâlnirea a fost scurtă, Sunak îndreptându-se rapid către Parlament pentru a participa la întrebările săptămânale ale prim-ministrului.

Londra a fost prima oprire a lui Zelenskiy în doar a doua sa călătorie în străinătate de la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, după o vizită în Statele Unite în decembrie. El urmează să se deplaseze joi la Bruxelles, unde Uniunea Europeană organizează un summit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...
Ultima oră
Pe aceeași temă