14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRectorul Academiei SRI, explicații halucinante despre sărbătorirea modestă a Centenarului

Rectorul Academiei SRI, explicații halucinante despre sărbătorirea modestă a Centenarului

Rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan, a spus că propaganda rusă folosește teme precum spiritualitatea orientală, pan ortodoxia sau pan slavismul, pentru a submina încrederea românilor în Uniunea Europeană.

Acesta a mai dat de înțeles că sărbătorirea modestă a Centenarului Marii Uniri ar fi programată la nivel de stat, astfel încât să nu trezească prea multe energii naționaliste. 

„Le spun celor care se inflamează uneori că nu facem mai mult pentru Centenar…Centenarul trebuie sărbătorit cu maturitate, că statul s-a format pe principii solide, europene.[…] Am avut oameni de stat excepționali, dar  fără ajutorul occidentului nu am fi fost unde am fi”, a spus el la Adevărul Live.

 Acesta a remarcat faptul că există un reviriment al discursului pro-european, pro-atlantist în România, „pe fondul propagandei ruse, al unui discurs naționalist care ne duce cu gândul la un legionarism, gândirism, din perioada interbelică- ce n-a făcut bine României. Și eu sper să fie cât mai puțini vectori care să strecoare otravă de-asta în sufletele românilor, care să le arate că ei sunt victimele occidentului, când nu este așa. Noi trebuie să ne comportăm ca parteneri egali, nu ca victime, în relația cu ceilalți”, a declarat Ivan.
 
Adrian Ivan a vorbit și despre „colegii de breaslă” care încă mai în mințile lor „comunismul național” de dinainte de 1989. Nu este clar dacă Ivan s-a referit la actuali membri ai serviciilor de informații. Rectorul Academiei „Mihai Viteazul” a mai adăugat că SRI „a avertizat” cadre universitare să nu mai vorbească despre teme precum identitatea națională, spiritualitatea sau familia tradițională, pentru că vor fi folosiți de către ruși.
 
„Pentru ruși e foarte simplu să folosească propaganda, câteva elemente care sunt contrare construcției europene. Folosește tot felul de strategii care au elemente spirituale pentru a identifica lucruri comune cu spațiul ei de gândire și pe care încearcă să le folosească în favoarea sa. Am spus-o întotdeauna că trebuie să fim foarte atenți când folosim temele pe care ea le agreează. Fie cea cu naționalismul, fie cu familia tradițională, fie cea cu creștinism versus occidentalism. Ea le folosește în favoarea sa”, a mai adăugat el.

 

Daniel Dragomir: Rectorul Academiei SRI trebuie să zboare

“După acest interviu, rectorul Academiei SRI trebuie să zboare. De acolo de unde a venit. SRI este Serviciul Român de Informații. Tovarășul rector, cuvântul “român” are un sens în această denumire”, a scris Daniel Dragomir pe site-ul romania30.ro.

Dragomir spune că România are nevoie de un SRI puternic, care să respecte Constituția.

“Când eu eram în academie, eram învățați să respectăm neamul, tricolorul, identitatea națională și să apărăm onoarea armei și a țării. Dacă vom fi atacați vreodată de teroriști sau ruși sau mongoli sau papuași, cine credeți că o să ne apere? Maimuțoiul ăsta opărit care își zice rector, hashtag, rezist și globaliștii? Până la amenințarea rusească, toți trădătorii ăștia de neam sunt o amenințare și mai gravă.Avem nevoie de un SRI puternic, care să respecte Constituția și să fie pregătit să apere țara! Asta e menirea serviciului!”, a mai spus Daniel Dragomir.

Interviul integral cu Adrian Ivan poate fi vizionat aici.

 

Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă