Congresul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Carol Davila” din București și-a început periplul științific al celei de-a XI a ediții, ieri, la ora 9:00, la Palatul Parlamentului, cu transmisie simultană online, pe platforma www.congresumf.ro.
“Devenit cel mai mare eveniment al cercetării științifice medicale din România, Congresul UMFCD reunește, anul acesta, peste 18.000 de medici din toate specialitățile, stomatologi, farmaciști, rezidenți, doctoranzi, studenți, cercetători științifici (dintre care peste 1.100 și-au anunțat participarea fizică la lucrări) și se va bucura de prezența a numeroase personalități ale medicinei atât din țară, cât și din străinătate , lectori de prestigiu din România, SUA, Japonia, Noua Zeelandă, Italia, Olanda și Germania”, se precizează într-un comunicat de presă.
Desfășurată sub sloganul tradițional “Perspective interdisciplinare“, cea de-a XI-a ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București promovează coordonatele esențiale pentru atingerea performanței academice: Inițiere, Evoluție, Excelență, manifestarea științifică numărând în cele zece ediții anterioare (2013-2022) peste 55.500 de participanţi, 1.855 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferențiari, medici) şi 56 de invitaţi străini, reputați profesori de renume internațional, cărora le-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.
„De-a lungul celor 10 ediții de până acum, Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a devenit un reper pentru educația medicală continuă, pentru cercetarea științifică, pentru inovare , dialog și schimb de experiență între diferitele specialități medicale reprezentate la cel mai înalt nivel de către comunitatea noastră academică, cea care rămâne puternic ancorată în peisajul intern și internațional ca o promotoare a progresului în medicină, a descoperirilor științifice și a excelenței profesionale. Ne bucurăm, ca în fiecare an, de prezența unor personalități de vârf ale medicinei internaționale, care ne vor împărtăși ideile și experiența domniilor lor, în sesiuni științifice de mare impact și care vor aduce cu siguranță evenimentului un consistent plus de valoare ” a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, Rectorul UMF “Carol Davila” din București.
Astăzi, in cadrul Congresului, vor fi decernate două titluri de Doctor Honoris Causa pentru: Andrew James Beynon (Olanda) și Mihnea Boștină (Noua Zeelandă).
“Competiția Tânărului Cercetător” (Young Investigator Award)
Ca în fiecare an, Congresul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul științific “Competiția Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică medicală. Cele mai bune lucrări originale, cu autori principali cu vârsta sub 35 de ani, vor fi prezentate, vineri, 27 octombrie, începând cu ora 8.00. Juriul fiecărei secțiuni, format din 3 experți în domeniu, va selecta câștigătorul competiției la secțiunile de specialități medicale, chirurgicale și preclinice, care va fi recompensat prin susținerea participării la un Congres internațional de specialitate. În cadrul acestei ediții a Congresului va fi prezentată și o mini-expoziție a proiectelor de cercetare din UMFCD, iar posterele electronice vor avea un spațiu dedicat în care vor putea fi consultate de către participanți pe toată durata desfășurării Congresului.
Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 32 de credite de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!