15.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRecomadările OMS pentru Crăciun, în condițiile pandemiei

Recomadările OMS pentru Crăciun, în condițiile pandemiei

“Există o deosebire între ceea ce autorităţile permit să se facă şi ceea ce ar trebui să se facă. Cel mai bine este să rămânem acasă”, recomandă într-un comunicat directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

Kluge a făcut apel la “spiritul colectiv” dovedit în timpul pandemiei de coronavirus pentru a depăşi posibilele efecte asupra sănătăţii mentale, ca rezultat al restricţiilor şi izolării decretate lunile acestea şi care s-ar putea agrava odată cu venirea Crăciunului.

“Trebuie să recunoaştem că, deşi suntem despărţiţi de fiinţele dragi, nu suntem singuri. Să reînviem spiritul colectiv care a existat în timpul crizei: comunicaţi, conectaţi-vă şi ajutaţi”, a subliniat Kluge.

Directorul OMS-Europa, cu sediu la Copenhaga, a reamintit impactul “teribil” al pandemiei asupra continentului cu 23 de milioane de cazuri şi peste jumătate de milion de decese, în condiţiile în care transmiterea rămâne “intensă şi amplă” şi se înregistrează noi cifre record de la începerea crizei.

OMS-Europa a recomandat într-un raport, în urmă cu câteva zile, purtarea măştilor la reuniunile familiale de Crăciun, avertizând totodată asupra riscului unui al treilea val al pandemiei în primele luni ale anului 2021.

“Reuniunile ar trebui să se ţină în spaţii exterioare şi, dacă este posibil, participanţii să poarte măşti de protecţie şi să menţină distanţarea fizică. În spaţii interioare, limitarea grupului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii sunt elemente cheie pentru a reduce riscul expunerii”, se arată în comunicatul OMS.

Reuniunile în spaţii închise pot fi deosebit de periculoase, deoarece adună laolaltă grupuri de persoane din diferite familii şi vârste diferite, care poate nu au respectat aceleaşi măsuri de prevenţie, susţine OMS.

“Poate părea incomod să porţi mască şi să menţii distanţarea fizică alături de prieteni şi rude, dar respectarea acestui lucru contribuie semnificativ ca fiecare dintre dintre noi să fie în siguranţă şi să se menţină sănătos”, notează OMS, care a recomandat totodată să se evite aglomerările din mijloacele de transport în comun.

Cele mai citite

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă