8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialEducațieReacția lui Boloș după articolul RL: nu-i poate ajuta pe preșcolarii discriminați,...

Reacția lui Boloș după articolul RL: nu-i poate ajuta pe preșcolarii discriminați, dar a strâns 1 mil. lei din salariul de profesor

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a încercat să explice seara trecută, pe B1 TV, la emisiunea „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, de ce în cazul preșcolarilor a fost stabilit un prag de 298 lei la nivel de venit per membru de familie pentru acordarea tichetelor sociale, când la elevii din învățământul primar și gimnazial limita este de 1.275 lei, așa cum a arătat „România liberă”.

În intervenția sa, ministrul Marcel Boloș a oferit doar explicații evazive, părând că încearcă să pună situația pe seama Uniunii Europene, remarcă b1tv.ro.

„Noi, în legislația națională, am stabilit aceste praguri atât din perspectiva venitului minim garantat pe membru de familie, cât și din perspectiva ajutoarelor financiare pentru familiile care sunt în astfel de situații. Comisia Europeană, raportat la aceste standarde de venit, s-au stabilit aceste condiții pentru acordarea de vouchere educaționale”, a declarat liberalul.

Întrebat dacă de la UE a venit acest „standard”, el a adăugat: „Aceste standarde sunt stabilite în programul operațional, cu luarea în considerare a legislației naționale, pentru că tot ceea ce înseamnă obiective de finanțare ale Uniunii Europene pe componenta socială se raportează la categoriile sociale care sunt în extremă sărăcie”.

„Toate aceste standarde de venit nu sunt în funcție de categoriile de elevi, respectiv dacă ei se încadrează în ciclul de învățământ preșcolar sau sunt în învățământul primar”, a susținut el.

Când i s-a spus că, totuși, în ordin sunt enunțate în funcție de categoriile de elevi, ministrul a susținut că nu are ordinul în față: „Eu nu am acest ordin în față, e posibil să fie de la Ministerul Educației, dar dacă este așa, atunci trebuie…”.

Întrebat din nou dacă a fost vorba despre reglementări europene, Marcel Boloș a afirmat: „Programul operațional și documentul programului operațional este discutat și negociat cu Comisia Europeană, iar toate aceste limite pe care le avem din perspectiva veniturilor sunt cuprinse în programul operațional care îl aprobă Comisia Europeană, deci noi nu le dăm aceste vouchere pentru că așa am stabilit potrivit legislației naționale, noi le dăm în conformitate cu documentul programului operațional”.

Realizatorii emisiunii l-au întrebat pe Boloș și despre proveniența sumei de un milion de lei din conturile sale, cum se precizează în declarația de avere a demnitarului.

Șeful Proiectelor Europene susține că a acumulat suma din salariile de profesor universitar.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj! Decizia luată de fotbalistul francez

Tribunalul antidoping italian l-a suspendat pentru o perioadă de patru ani pe mijlocaşul francez Paul Pogba, testat pozitiv la testosteron în august 2023. Jucătorul...

„Dojană sinodală scrisă” pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu „dojană sinodală scrisă”, informează un comunicat remis presei de Cancelaria...

5 Motive pentru care sunt o Alegere Perfectă pentru Copiii Dumneavoastră

În lumea modei, UGG este un nume binecunoscut pentru confortul și calitatea sa inegalabilă în ceea ce privește încălțămintea, dar ar trebui să...
Ultima oră
Pe aceeași temă