14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalRăzboiul stelelor / O navă spațială a NASA a lovit un prim...

Războiul stelelor / O navă spațială a NASA a lovit un prim asteroid, în timpul unui test de apărare planetară

Nava spațială DART a NASA a lovit un asteroid, în primul test de apărare planetară, dezvăluie Reuters.

Nava spațială DART a NASA s-a izbit cu succes luni de un asteroid care se deplasa cu o viteză hipersonică. Misiunea sa s-a desfășurat în cadrul primului test din lume al unui sistem de apărare planetară, conceput pentru a preveni o potențială coliziune a vreunui meteorit apocaliptic cu Pământul.

La zece luni după lansarea navei DART, experimentul care a avut loc într-un webcast al NASA, de perturbare a direcției de deplasare a unui corp ceresc, a reușit și practic, nu doar teoretic, mai susțin reporterii agenției de presă.

NASA a lovit un prim asteroid

La o distanță de 11 milioane de km de pământ, asteroidului Dimorphos, de dimensiunea unui stadion de fotbal, i s-a schimbat, cum s-ar spune popular, mersul. Ecenimentul a avut loc la ora 23:14 GMT, ora 1:14, ora României.

citește și: Georgia creștină dă de pământ hanatul eurocrat

Misiunea spațială a costat 330 de milioane de dolari. A început cu aproximativ șapte ani în urmă. Proiectul de dezvoltare a urmărit să afle dacă o navă spațială este capabilă să schimbe traiectoria unui asteroid, printr-o forță cinetică, deturnând-o de la cursul inițial, doar pentru a ține Pământul departe de pericol, mai scrie Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă