15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăPSD propune ca elevii cu medalii olimpice să ia premii de până...

PSD propune ca elevii cu medalii olimpice să ia premii de până la 10000 euro

PSD vrea ca elevii care câştigă medalii olimpice să fie premiaţi cu până la 10000 de euro. Propunerea va merge în coaliţie, a anunţat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Marius Budăi a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Neptun, că PSD îşi doreşte acordarea unor premii de excelenţă pentru elevii şi profesorii care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale.

„Vom propune premierea cu 5.000, 8.000 şi 10.000 de euro pentru elevii care vor lua medalii de aur, argint şi bronz”, a spus Budăi, potrivit Ziarul Financiar.

PSD vrea ca elevii ce iau medalii olimpice să primească premii de până la 10000 euro, dar și profesorii lor să fie recompensați

De asemenea, în funcţie de performanţă, şi profesorii vor fi recompensaţi.

„Vom propune, de asemenea, şi pentru profesori, pentru că trebuie să îi premiem şi pe ei, o să aibă premii în valoare de 2.500 de euro, 4.000 de euro şi 5.000 de euro, în funcţie de medalie”, a mai spus ministrul.

Contre în Coaliție. PSD propune mărirea salariului minim și a pensiilor, PNL se opune și cere lămuriri

De la începutul anului viitor ar trebui să existe majorări ale salariului minim pe economie cu cel puțin 10 procente și ale pensiilor, însă momentan Coaliția se dispută și nu a ajuns la nicio soluție clară în acest sens în care trebuie prezentate și fondurile necesare majorărilor.

Ministrul Muncii Marius Budăi a rămas setat pe rediscutarea pensiilor prin programul PNRR chiar dacă acest lucru nu este posibil și face noi promisiuni în fața pensionarilor, dar și a celor cu venituri reduse. Cert este că aceste majorări necesită planuri exacte pentru a fi disponibili și banii care vor trebui dați.

Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă. Dacă tot vorbim de muncă, doar într-o lună de zile, contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă sunt în număr de 100.000. A doua măsură îi vizează pe cei 1,3 milioane de seniori ai României care încasează pensia minimă. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei.

În coaliție vom propune și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a declarat Marius Budăi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă