26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăInternaționalProteste la cea mai mare fabrică iPhone din lume

Proteste la cea mai mare fabrică iPhone din lume

Au izbucnit proteste la cea mai mare fabrică de iPhone din lume din orașul chinez Zhengzhou, potrivit unor imagini difuzate pe scară largă pe internet.

Videoclipurile arată cum sute de muncitori protestează, scrie BBC.

Cei care au transmis în direct protestele au declarat că muncitorii au fost bătuți de poliție.

Producătorul Foxconn a declarat că va colabora cu personalul și cu guvernul local pentru a preveni alte violențe.

În declarația sa, firma a spus că unii muncitori au avut îndoieli cu privire la salarii, dar că firma îi va plăti în baza contractelor.

De asemenea, aceasta a calificat drept „evident neadevărate” zvonurile conform cărora noilor angajați li s-ar fi cerut să împartă dormitoarele cu alți muncitori.

Dormitoarele au fost dezinfectate și verificate de către oficialii locali înainte ca noii angajați să se mute în ele, a declarat Foxconn.

Luna trecută, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid, situl a fost închis, ceea ce i-a determinat pe unii lucrători să plece acasă. Compania a recrutat apoi noi muncitori cu promisiunea unor prime generoase.

Imagini partajate pe un site de livestreaming au arătat muncitori strigând: „Apărați-ne drepturile! Apărați-ne drepturile!”

Alți muncitori au fost văzuți spărgând camerele de supraveghere și ferestrele cu bâte.

„Au schimbat contractul astfel încât nu am mai putut primi subvenția așa cum ne promiseseră. Ne pun în carantină, dar nu ne oferă hrană”, a declarat un muncitor de la Foxconn în timpul transmisiunii sale în direct.

„Dacă nu se ocupă de nevoile noastre, vom continua să luptăm”, a mai spus el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă