33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiProteste în Bulgaria pentru a opri violența contra femeilor

Proteste în Bulgaria pentru a opri violența contra femeilor


 

Mii de oameni au manifestat pe străzile din Bulgaria, luni seară. Ei au cerut o reformă a sistemului judiciar şi o mai bună protecţie a femeilor. Manifestațiile din mai multe orașe din Bulgaria au fost provocate de un incident cumplit ce a zguduit țara vecină.

O fată de 18 ani a avut nevoie de 400 de copci după un atac cu un cuțit. Fostul său iubit, de 26 de ani, a rănit-o cu cuțitul de 100 de ori. Și a scăpat de închisoare, fiind eliberat din arest în urma deciziei inițiale a magistraților. Însă, sub presiunea străzii, magistrații au decis o nouă arestare în cazul atacatorului, care se confruntă acum cu noi acuzații.

 

Imagine

 

Furia bulgarilor care au ieșit pe străzile din Bulgaria a fost provocată de decizia incredibilă luată de justiție. Rănile fetei atacate au fost catalogate de instanță drept „vătămare corporală ușoară”, iar bărbatul suspect, fostul său iubit de 26 de ani, a fost eliberat din arest. 

Totul s-a întâmplat în urmă cu o lună. Tânăra de 18 ani a fost tăiată de fostul iubit de 26 de ani cu un cuțit, care i-a spart și nasul și a ras-o în cap. Tăieturile au fost făcute pe brațel, piept și picioare, potrivit relatărilor din presa bulgară.

Atacul care a provocat revolta oamenilor s-a petrecut pe 26 iunie, când Georgi Georgiev a atacat-o cu un cuțit pe Debora Mihaylova, de 18 ani, provocându-i numeroase răni. Au fost necesare peste 400 de copci în urma tăieturilor făcute de agresor.

Și chiar dacă au fost modificate prevederile Legii privind protecția împotriva violenței în familie în urmă cu câteva zile, acestea nu pot fi aplicate în cazul fetei desfigurate brutal. Potrivit actualelor prevederi, atacatorul nu este vizat, pentru că nu era soțul ei sau concubinul său.

Televiziunea Națională Bulgară a relatat în seara de luni, 31 iulie, că mii de oameni au protestat pașnic în peste 30 de orașe din întreaga țară pentru fata de 18 ani și pentru un sistem judiciar mai bun. Manifestanții au vrut să tragă un semnal de alarmă și au cerut demisia magistraților care l-au eliberat inițial pe atacator din arest și au cerut o protecție mai mare pentru victimele unor astfel de violențe.

La Sofia, capitala Bulgariei, Sofia, protestul s-a numit „Nu vom tăce. Opriți genocidul împotriva femeilor”.

Oamenii au purtat afişe cu mesajul „Nicio femeie în plus!”.

Imagine

 

Protestele din Bulgaria au dus la rearestarea atacatorului fetei de 18 ani

 

Printre cererile clamate de oamenii care au ieșit în stradă sunt demiterea judecătorului Tatyana Gioneva de la Judecătoria din Stara Zagora, care a decis că fata de 18 ani a suferit „o vătămare corporală ușoară” și l-a eliberat pe acuzat, Georgi Georgiev. Bărbatul de 26 de ani ar fi la a treia sa infracțiune de acest fel.

Protestele uriașe ale bulgarilor au dus la o reținerea din nou a bărbatului care a înjunghiat-o de sute de ori.

Luni, 31 iulie, după revolta bulgarilor, Judecătoria Stara Zagora a decis arestarea preventivă a agresorului, în urma cererii procurorilor. Aceștia au cerut mandat de arestare preventivă după ce bărbatul a amenințat-o pe tânără că o va ucide.

Acum, acesta este acuzat de două capete de acuzare: vătămare corporală „medie” și amenințări cu moartea. 

 

Imagine

 

Potrivit datelor poliţiei, 18 femei au fost ucise în Bulgaria în primele trei luni ale acestui an, în urma violenței domestice. 

 Source link

Ada Dumitrescu
Ada Dumitrescuhttp://ada-dumitrescu
Ada Dumitrescu, sef departament Cultura
Cele mai citite

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor digitale

Prima sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă astăzi cu evaluarea competenţelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri...

Școala românească, PISA(tă) în continuare

Ministerul Educației ne-a anunțat că a fost publicat un al treilea volum de rapoarte cu privire la rezultatele obținute de elevii români la testele...

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...
Ultima oră
Pe aceeași temă