3.9 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăSocialMeteoPrognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 – 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni, vor exista alternanțe termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte.

În Banat, în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade şi ale celor nocturne de 5 – 6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de până la două grade. În restul intervalului vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 13 – 16 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

În Crişana, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade şi ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a un grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 12 – 15 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

În Transilvania, luni şi marţi, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15 – 16 grade şi ale celor nocturne în jurul a două grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de 9 – 10 grade, în timp ce minima va ajunge la -3 grade. În rest, vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 10 – 14 grade şi nocturne de 0 – 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

În Maramureş, în primele două zile, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16 – 17 grade şi ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Mai târziu, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi minime în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 11 – 13 grade şi nocturne de până la 3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate din interval.

În Moldova, până pe data de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2 – 3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12 – 13 grade şi ale celor nocturne la 2 – 3 grade. Vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 – 13 grade, iar minimele de la un grad la 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână din interval.

În Dobrogea, până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere, de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5 – 6 grade, iar cele ale minimelor de la 2 – 4 grade la -2 grade. Până în data de 12 martie, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade şi cele nocturne la 5 – 6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variaţii termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 – 13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare.

În Muntenia, valorile termice vor fi în scădere în zilele următoare, de la medii maxime de 15 grade până spre 8 grade, respectiv minime de la 3 – 4 grade la -3 grade. După această perioadă, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 13 – 16 grade, iar minimele de 2 – 3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

În Oltenia, până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3 – 5 grade, până la -1 grad. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În rest. vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 12 – 14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Condiţii pentru precipitaţii vor fi în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, însă probabilitatea va fi în creştere în cea de-a doua jumătate a intervalului.

La munte, în primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5 – 6 grade şi temperaturi minime în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de zero grade şi ale minimelor în jurul a -6 grade. Vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 2 – 4 grade şi nocturne de la -4 grade la -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi, începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Administrația Biden avansează un pachet de vânzare de arme în valoare de 680 de milioane de dolari către Israel

Administrația Biden continuă să avanseze cu un pachet de vânzare de arme în valoare de 680 de milioane de dolari către Israel, chiar în...

Datoria publică a României depășește pragul de 900 miliarde de lei, atingând 54,4% din PIB

Planul fiscal pe șapte ani, avizat de Comisia Europeană estimează pentru 2024, un deficit bugetar de 7,9% din PIB Datoria publică a statului român a...

Amorim își face planurile pentru mercato! Pe cine vrea Manchester United în atac

Ruben Amorim, noul antrenor al lui Manchester United, a început deja să contureze planurile de transferuri pentru perioada de mercato din iarnă, prioritizând aducerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă