12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăProf. Emil Cazan - sufletul Muzeului Etnografic din Voiteg (Timiș) a plecat...

Prof. Emil Cazan – sufletul Muzeului Etnografic din Voiteg (Timiș) a plecat la cer

Sufletul conducătorului de doctorate de la Universitatea de Vest Timișoara, prorectorul Emil Cazan, a trecut la cele veșnice, recent, după o scurtă și grea suferință.

La inițiativa soției sale Carmen Cazan, a organizat un Muzeu unic în vestul țării, atrăgând doar fonduri private și o salbă de porturi populare, nu doar din Banat.

Soții Emil și Carmen Cazan au ridicat, prin proprii forțe, un centru cultural cu funcții multiple, care ar face cinste oricărei urbe cu pretenții. Fără ajutor de la stat ori de la alte entități, au pus la dispoziția celor însetați de cultură un muzeu etnografic cu foarte multe piese rare, impecabile din punctul de vedere al conservării.

Clubul de Gândire Gold FM a lansat prima și a doua ediție a cărții “Războiul din Ucraina,” la acest așezământ cultural, în toamna anului trecut. A fost sala plină. Intelectuali din Timișoara s-au deplasat aproape 30 de km la reuniunea cu membrii Clubului, pentru a afla și alte versiuni decât cele oficiale.

citește și: Ultima fiță progresistă – orașul de 15 minute

Profesorul Emil Cazan s-a născut la data de 4 aprilie 1949. A fost profesor universitar, titularul cursurilor de Management, Managementul Producţiei, Documentaţia Tehnico – Economică a Investiţiilor, doctor în economie, conducător de doctorat în domeniul Management, conform Ziua de vest.

A fost decan al Facultății de Științe Economice din cadrul UVT

A fost membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR), expert-evaluator și expert evaluator CNCSIS, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

După anul 1990 a făcut parte din echipa managerială a unor importante societăţi comerciale din zona de vest a României, fiind și vicepreşedintele SIF Banat – Crişana.

În perioada 1996 – 2004, a deţinut funcţia de Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest Timişoara.

A fost prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, în perioada 2004 – 2008.

A publicat 7 cărţi, 9 manuale şi îndrumătoare de lucrări practice, 37 articole şi studii în reviste de specialitate, a prezentat 100 de comunicări la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, a elaborat 14 contracte de cercetare ştiinţifică, contracte pentru agenţi economici din Timiş şi din alte judeţe limitrofe, a condus 28 studii de fezabilitate şi 20 rapoarte de evaluare pentru privatizare, colaborator la 12 rapoarte de evaluare, 32 studii de fezabilitate şi la 11 analize financiare.

Înmormântarea va avea loc azi, 12 aprilie, de la ora 14, la cimitirul de pe strada Cosminului din Timișoara.

Dumnezeu să-l odihnească!

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă