13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăȘtirile zileiProduse Apple la care să te aștepți în 2023: iPhone 15, căști...

Produse Apple la care să te aștepți în 2023: iPhone 15, căști AR/VR și multe altele

Deoarece Apple nu discută niciodată despre noile produse înainte de a le anunța, este imposibil să știm exact la ce să ne așteptăm în 2023. Dar anumite dispozitive tind să sosească cam în aceeași perioadă în fiecare an, oferind posibile indicii la ceea ce trebuie să ne așteptăm. Zvonurile conturează, de asemenea, o imagine a unor potențiale gadgeturi pe care le-am putea vedea pe parcursul anului 2023, cum ar fi căștile de “realitate mixtă” ale Apple, despre care se vorbește de mult timp, notează cnet.com.

iPhone 15

Apple lansează de obicei noi iPhone-uri în septembrie, iar anul acesta probabil că nu va fi diferit. Printre cele mai importante schimbări pe care ne așteptăm să le vedem în iPhone 15 se numără trecerea de la portul de încărcare Lightning la USB-C. Asta pentru că există noi reguli care impun ca produsele tehnologice vândute în Europa să suporte USB-C până în 2024. Cu toate acestea, nu este clar dacă Apple va adopta pe deplin tranziția la USB-C în întreaga gamă iPhone 15 sau dacă va face un model specific regiunii Europa.

Cască Apple AR/VR

Mult așteptata cască de realitate mixtă a Apple ar putea debuta în sfârșit în luna iunie, potrivit Bloomberg, marcând prima extindere majoră a Apple într-o nouă categorie de produse de la Apple Watch încoace. Se așteaptă ca setul de căști să îmbine elemente de realitate augmentată, care așează grafică digitală peste medii din lumea reală, similar jocului pentru smartphone Pokemon Go, și realitate virtuală, care învăluie utilizatorii în grafică la 360 de grade, precum Meta Quest 2, care costă 400 de dolari.

Apple Watch Series 9

Apple lansează de obicei noi modele de Apple Watch împreună cu noile sale iPhone-uri, în toamnă. Anul acesta, însă, am putea vedea o actualizare mai modestă decât de obicei. Bloomberg raportează că nu ar trebui să ne așteptăm să vedem schimbări semnificative la Apple Watch în acest an. Ce înseamnă acest lucru nu este clar, dar este posibil ca ceasul să includă actualizări de rutină, cum ar fi îmbunătățiri de performanță, mai degrabă decât noi funcții semnificative de urmărire a stării de sănătate.

Un nou iMac

Fanii computerului all-in-one colorat de la Apple ar putea avea ceva de așteptat anul acesta. Următorul iMac al companiei se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, ceea ce înseamnă că ar putea sosi în a doua jumătate a acestui an, potrivit Bloomberg. Calculatorul reînnoit va funcționa probabil cu procesorul M3 al Apple, despre care se zvonește că va fi mult mai bun față de cipul M2 care echipează actualele MacBook Pro și MacBook Air. Acesta va avea un ecran de 24 de inci, la fel ca ediția din 2021, și va fi disponibil în aceleași opțiuni de culoare, dar va avea unele modificări de design intern, potrivit raportului.

Mac Pro cu M2 Ultra

Apple pregătește, de asemenea, o nouă versiune a Mac Pro-ului său de top, care ar urma să funcționeze cu un cip numit procesor M2 Ultra, probabil un succesor al M1 Ultra, potrivit Bloomberg. Acest lucru ar marca o diferență față de modelul actual, care a debutat în 2019 și funcționează cu procesoarele Xeon de la Intel.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă