10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăLifestyleProducătorul și scenaristul TV Norman Lear, laureat cu Emmy, a murit la...

Producătorul și scenaristul TV Norman Lear, laureat cu Emmy, a murit la vârsta de 101 ani

Producătorul și scenaristul Norman Lear, ale cărui comedii de succes revoluționare precum “All in the Family” și “Maude” au abordat subiecte legate de rasă, avort și alte probleme sociale rar întâlnite până atunci la televiziunea americană, a murit marți, la vârsta de 101 ani, a anunțat familia sa, potrivit Reuters.

Lear, unul dintre cei mai influenți oameni din televiziune, a murit în locuința sa din Los Angeles din cauze naturale, “înconjurat de familia sa, în timp ce am povestit și am cântat până la final”, a precizat miercuri familia pe Facebook.

YouTube video

Lear, care a câștigat șase premii Emmy pentru activitatea sa în televiziune, a fost cunoscut pentru că a militat pentru cauze liberale, inclusiv pentru dreptul la vot, și a lucrat până la vârsta de 90 de ani.

Pe lângă “All in the Family” și “Maude”, Lear a dominat ecranele televiziunilor americane în anii ’70 și ’80 cu comediile “Sanford and Son”, “The Jeffersons”, precum și cu comedia “Mary Hartman, Mary Hartman”. La un moment dat, în anii ’70, Lear a avut opt emisiuni pe post, cu un număr estimat de 120 de milioane de telespectatori, potrivit revistei Time.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, fost premier al României, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica...

Partidul-stat i-a luat-o lui Nicușor pe Gabi Dragostea Lui

Ilustrație: Marian Avramescu Coaliția partidului stat PSDNL îl face să plângă din dragoste pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, chiar în prag de...

Percheziții în București la mafia permiselor. Procurorii au descins la 12

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere....
Ultima oră
Pe aceeași temă