7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiProbleme pentru platforma "X" a lui Elon Musk. Ar putea pierde milioane...

Probleme pentru platforma “X” a lui Elon Musk. Ar putea pierde milioane de dolari

Compania de socializare X, deținută de Elon Musk, ar putea pierde până la 75 de milioane de dolari din venituri din publicitate până la sfârșitul anului, deoarece zeci de branduri importante își suspendă campaniile de marketing, a relatat, vineri, New York Times, potrivit Reuters.

Susținerea de către Musk a unei postări antisemite pe platformă, săptămâna trecută, a determinat mai multe companii, printre care Walt Disney și Warner Bros Discovery, să își întrerupă publicitatea pe site-ul denumit anterior Twitter.

X a ripostat și a dat în judecată grupul de supraveghere a presei Media Matters, susținând că organizația a defăimat platforma cu un raport în care se spunea că reclame pentru mărci importante, inclusiv Apple și Oracle, au apărut alături de postări care îl promovau pe Adolf Hitler și partidul nazist.

Documentele interne consultate de New York Times în această săptămână enumeră peste 200 de unități de publicitate ale unor companii precum Airbnb, Amazon, Coca-Cola și Microsoft, care, majoritatea, și-au oprit sau iau în considerare posibilitatea de a-și întrerupe reclamele pe rețeaua de socializare, se arată în raport.

Oficialii platformei X au declarat că venituri de 11 milioane de dolari sunt în pericol, iar cifra exactă a fluctuat pe măsură ce unii agenți de publicitate au revenit pe platformă, iar alții au crescut cheltuielile, potrivit raportului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...

Cum eficientizezi interacțiunea cu clienții cu soluții de top precum omnichannel

În era digitală actuală, gestionarea eficientă a interacțiunilor cu clienții devine crucială pentru succesul afacerilor. Soluțiile omnichannel, inclusiv softurile de call center, reprezintă opțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă