5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalPrinţesa Leonor, moştenitoarea tronului Spaniei, va face 3 ani de pregătire militară

Prinţesa Leonor, moştenitoarea tronului Spaniei, va face 3 ani de pregătire militară

Prinţesa Leonor, în vârstă de 17 ani şi prezumtiva moştenitoare a tronului Spaniei, va efectua trei ani de pregătire militară începând cu luna august, a anunţat marţi ministrul Apărării, Margarita Robles, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Monarhia spaniolă depune eforturi pentru a-şi repara imaginea după o serie de scandaluri izbucnite în ultimul deceniu, în special cele legate de fostul rege Juan Carlos, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, regele Felipe.

„Aşa cum este cazul tuturor monarhiilor parlamentare, (moştenitorul) trebuie să aibă o pregătire militară şi o carieră militară”, a spus Robles după o şedinţă de guvern.

Fiica cea mare a lui Felipe, Leonor, care va absolvi un curs liceal de doi ani la UWC Atlantic College în Ţara Galilor peste câteva luni, va împlini 18 ani în octombrie. Ea este prima în ordinea succesiunii la tron, dacă nu se naşte un moştenitor de sex masculin, urmată de sora ei, Sofia.

„La momentul oportun, comandantul-şef al forţelor armate va fi o femeie, iar în ultimii ani am depus eforturi importante pentru încorpora femei în forţele armate’”, a spus Robles.

Prinţesa va efectua primul an de instrucţie la Academia Militară din Zaragoza, după care va merge la o şcoală navală, care va include navigarea vasului şcolar „Juan Sebastian Elcano”, şi îşi va finaliza studiile militare la General Air Academy.

Guvernul şi casa regală au stabilit de comun acord că pregătirea militară „foarte intensă” a infantei va precede studiile universitare, la fel cum s-a întâmplat şi cu tatăl ei în anii 1980.

Juan Carlos a abdicat în mijlocul unui scandal de fraudă fiscală în care au fost implicaţi membri ai familiei regale, precum şi după un scandal generat de o excursie pentru a vâna elefanţi în Africa într-un moment când Spania traversa o perioadă de gravă recesiune.

Fostul suveran trăieşte în Dubai din august 2020. A părăsit Spania după ce mai multe anchete au fost demarate în Spania şi Elveţia pentru presupuse fraude. Investigaţiile au fost în cele din urmă oprite.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă