4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalPrimul răsărit de soare după 40 de zile. Locuitorii au dansat de...

Primul răsărit de soare după 40 de zile. Locuitorii au dansat de bucurie

Prima rază de soare după 40 de zile! Locuitorii au dansat de bucurie, au făcut poze și s-a bucurat mai tare ca oricând.

Fenomenul cunoscut sub numele de “noapte polară” a luat sfârșit în orașul Murmansk, unde fiecare an, începând din decembrie și până la mijlocul lui ianuarie, aduce o perioadă lungă de întuneric. 

Situat dincolo de Cercul Polar, Murmansk se confruntă cu o absență totală a soarelui deasupra orizontului în această perioadă, fenomen care a luat sfârșit recent. Locuitorii orașului au sărbătorit revenirea luminii în mod special, întrucât soarele și-a făcut apariția pentru aproape o jumătate de oră. 

Adunați la înălțime, oamenii au surprins acest moment unic și au sărbătorit cu dansuri de bucurie. Momentul simbolizează începutul unei perioade în care zilele se vor lungi treptat, readucând lumina naturală în viața comunității locale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă