15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportFotbalPrima opțiune pentru postul de portar al naționalei Germaniei rămâne Neuer, spune...

Prima opțiune pentru postul de portar al naționalei Germaniei rămâne Neuer, spune selecționerul

Selecționerul naționalei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, a confirmat că Manuel Neuer, care se confruntă cu o accidentare, va rămâne prima opțiune pentru postul de portar, în ciuda prezenței lui Marc-Andre ter Stegen în poarta echipei în meciul împotriva Franței de sâmbătă, desfășurat la Lyon. Această declarație vine în contextul unei dezbateri constante privind cine ar trebui să fie portarul titular al echipei naționale a Germaniei.

Neuer, considerat unul dintre cei mai buni portari din lume, este în continuare văzut de Nagelsmann ca prima opțiune pentru echipa națională, chiar și în ciuda absenței sale din meciurile recente din cauza unei accidentări.

“Decizia este luată, mă pot repeta de multe ori”, a răspuns tehnicianul când a fost întrebat dacă accidentarea portarului de la Bayern Munchen i-a schimbat planurile, potrivit Agerpres.

“Neuer s-a accidentat, dar este doar o contractură uşoară, nu va sta opt luni departe de teren. Va lipsi zece zile, va avea posibilitatea de a reveni”, a mai spus Nagelsmann.

“Suntem norocoşi să avem un al doilea portar de o calitate excepţională, care va putea juca în două meciuri”, a adăugat el.

Manuel Neuer, în vârstă de 37 de ani, a fost convocat în echipa națională a Germaniei de către selecționerul Julian Nagelsmann. Cu 117 selecții în palmares și titlul de campion mondial în 2014, Neuer este unul dintre cei mai experimentați portari din lume.

Cu toate acestea, el nu a mai evoluat pentru naționala Germaniei de la Campionatul Mondial din 2022, din cauza unei accidentări grave la genunchiul drept suferite în decembrie 2022. După o perioadă de recuperare, Neuer a revenit pe teren în octombrie și a început să joace din nou pentru Bayern München.

În același timp, Marc-Andre ter Stegen, în vârstă de 31 de ani, a devenit titular în poarta naționalei germane începând cu începutul anului trecut. Cu 38 de selecții la activ, ter Stegen este un portar talentat, având o experiență vastă în fotbalul de top. El a disputat nu mai puțin de 402 meciuri pentru FC Barcelona în toate competițiile, demonstrându-și calitățile de lider și stabilitatea în poartă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă