10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrima declarație a Simonei Halep, după decizia TAS: „Sunt și am fost...

Prima declarație a Simonei Halep, după decizia TAS: „Sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată”

După ce TAS i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni, Simona Halep a oferit primele declarații. Fostul lider mondial a spus că a fost întotdeauna o sportivă curată şi că abia aşteaptă să revină în circuit.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de Simona Halep împotriva decizie dictate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) și i-a redus suspendarea fostului număr unu mondial de la patru ani la doar nouă luni. Cu alte cuvinte, Simona poate reveni din nou pe terenul de tenis.

După ce a primit vestea, Simona Halep a oferit primele declarații.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a spus Simona Halep, conform celor de la euronews.ro.

Având în vedere că perioada de suspendare a început de pe 7 octombrie 2022, românca poate juca din nou tenis. Conform deciziei de astăzi, perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023. 

De altfel, rămâne de văzut ce decizie va lua ITF în privința punctelor de care Simona Halep a fost văduvită din cauza decizie halucinante primite din partea ITIA, cu 39 de luni mai mare față de cea de astăzi. Simona Halep ar fi trebuit să apere 1000 de puncte. Reamintim că în acest moment Halep a ieșit din clasamentul WTA.

Dacă va primi cele 1000 de puncte, în acest moment Simona Halep ar ajunge direct în prima sută mondială, pe locul 68.

Simona Halep a disputat ultimul meci oficial pe 29 august 2022. Atunci era eliminată surprinzător în primul tur de la US Open de Daria Snigur, cu 2-6, 6-0, 4-6. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă