17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPrigojin afirmă că forțele ruse au ocupat în întregime orașul Bahmut. Ce...

Prigojin afirmă că forțele ruse au ocupat în întregime orașul Bahmut. Ce declară Ucraina

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forțele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei, teatrul uneia din cele mai sângeroase bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters.

Agenţia nu a reuşit să confirme din surse independente afirmaţia lui Prigojin, care a fost contrazis de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi, care a fost categoric: “Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut”, potrivit agerpres.ro.

Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că “astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime” şi că “am cucerit întreg oraşul, casă cu casă”.

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmează să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joia viitoare, pentru refacere şi odihnă.

Evgheni Prigojin, liderul Wagner, acuză armata rusă că s-a retras prea mult la Bahmut

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, a acuzat joi armata rusă că s-a retras peste o jumătate de km la nord de oraşul ucrainean Bahmut, lăsând descoperite flancurile forţei paramilitare, transmite Reuters.

Agenţia nu a fost în măsură să verifice afirmaţia lui Prigojin şi nu a reuşit să obţină un comentariu din partea ministerului apărării de la Moscova.

Grupul Wagner a condus asaltul asupra oraşului strategic Bahmut din estul Ucrainei, unde se desfăşoară una din cele mai sângeroase bătălii din războiul declanşat de invazia rusă. În ultimele luni, armata regulată a Rusiei a sprijinit întrucâtva mercenarii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă