17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele Klaus Iohannis anunță noi restricții, decise la ședința de Guvern

Președintele Klaus Iohannis anunță noi restricții, decise la ședința de Guvern

“Trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile trebuie interzise, târgurile şi pieţele închise, portul măştii trebuie să fie obligatoriu peste tot în ţară”, a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern pe care o prezidează. Iohannia a spus că trebuie să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale, dar și să continue activitățile economice.

Cu toate acestea, președintele a adăugat că alegerile vor avea loc la termen și a cerut premierului să se implice total pentru organizarea alegerilor în siguranță.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că măsurile urmează a fi transpuse în ordonanța de urgență și vor intra în vigoare începând de luni.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă