20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăPremierul Poloniei vine la București. Guvernele României și Poloniei se reunesc în...

Premierul Poloniei vine la București. Guvernele României și Poloniei se reunesc în ședință comună

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vine la București, urmând a conduce, alături de premierul României, Nicolae Ciucă, o ședință comună a celor două guverne.

Ședința comună a miniștrilor din România și Polonia este programată în ziua de marți, 28 martie 2023.

În prima parte a zilei de 28 martie, cei doi prim-miniștri vor participa la Forumul economic România – Polonia, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Forumul economic se desfășoară de la ora 10 la sediul CCIR.

În cea de-a doua parte a vizitei sale, premierul Morawiecki va fi primit de președintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Convorbirile oficiale de la Palatul Cotroceni vor începe la ora 15, conform programului anunțat de Președinția României.

România și Polonia sunt cele mai importante țări de pe Flancul Estic al NATO. În plan politic și militar, ambele țări au o relație foarte strânsă cu Statele Unite. De asemenea, din punct de vedere istoric, România și Polonia au o relație bilaterală foarte bună.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
Ultima oră
Pe aceeași temă