9.1 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalPremierul Netanyahu vrea formarea unui "guvern de uniune naţională" în Israel

Premierul Netanyahu vrea formarea unui “guvern de uniune naţională” în Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut luni formarea unui “guvern de uniune naţională”, în a treia zi a ofensivei masive lansate de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care a făcut cel puţin 800 de morţi în Israel, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Le cer liderilor opoziţiei să formeze imediat un guvern de uniune naţională de urgenţă, fără condiţii prealabile”, a declarat Netanyahu într-un discurs televizat.

Premierul israelian a declarat, de asemenea, că atrocităţile comise de Hamas în timpul atacului asupra Israelului le reflectă pe cele comise de gruparea jihadistă Stat Islamic, notează Reuters.

“Atrocităţile comise de Hamas nu au mai fost văzute de la atrocităţile comise ISIS. Copii legaţi executaţi împreună cu familiile lor. Femei şi bărbaţi tineri împuşcaţi în spate, executaţi. Alte orori pe care nu le voi descrie aici”, a indicat premierul Netanyahu.

“Întotdeauna am ştiut cine este Hamas. Acum toată lumea ştie. Hamas este ISIS. Şi o vom învinge aşa cum lumea luminată a învins ISIS. Acest inamic josnic a vrut război şi va primi război’, a subliniat premierul israelian.

Premierul israelian Netanyahu: „Suntem în război”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (7 octombrie) că țara este în război, la câteva ore după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, potrivit Reuters.

A fost un atac surpriză care a combinat oameni înarmați, care au traversat mai multe orașe israeliene, cu un baraj puternic de rachete trase din Fâșia Gaza.

În timp ce sirenele de avertizare au urlat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, armata israeliană a spus că este pe picior de război, iar ministrul apărării a spus că Hamas, susținut de Iran, a făcut o „greșeală gravă” declarând război Israelului.

Armata israeliană a declarat că a lansat lovituri aeriene în Gaza, unde martorii au raportat că au auzit explozii puternice.

Atacul a marcat o infiltrare fără precedent a unui număr necunoscut de oameni înarmați ai Hamas în Israel, din Gaza, și una dintre cele mai grave escaladări ale conflictului israeliano-palestinian din ultimii ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă