21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăPoliticăPremierul Ciucă vrea gata proiectul de buget pentru anul 2023, în primă...

Premierul Ciucă vrea gata proiectul de buget pentru anul 2023, în primă lectură, în octombrie

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului de Finanțe să colaboreze cu ordonatorii de credite și să aibă proiectul de buget pentru anul viitor 2023, în primă lectură, în guvern, în luna octombrie, astfel ca în noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament.

„Prin bugetul pentru anul viitor ne propunem continuarea finanțării programelor de investiții și implementarea acțiunilor din PNRR. Totodată, gestionăm atent deficitul bugetar și inflația, pentru a găsi resursele bugetare pentru mărirea salariilor, a pensiilor și pentru măsurile necesare protejării populației vulnerabile”, scrie premierul pe Facebook, potrivit jurnalul.ro.

Ciucă vrea să fie gata proiectul de buget pentru anul 2023, în primă lectură, în luna octombrie, dar azi s-au discutat și chestiuni din domeniul energetic

Tot în urma analizelor desfășurate atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul coaliției, Ciucă anunță că a decis că Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor vor veni, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, cu măsurile care vor fi adopta pentru compensarea prețului la carburant.

De asemenea, pentru sprijinirea populației care folosește lemne pentru încălzire va fi adoptat un act normativ până la sfârșitul acestei luni.

„În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale. Consolidăm pachetul soluțiilor guvernamentale cu noi măsuri care vin în sprijinul cât mai multor cetățeni și oferă susținere mai consistentă sectoarelor economice”, adaugă Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană efectuează mai multe ''acțiuni ofensive'' în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram...
00:00:31

Video: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, dar încă nu se știe cauza exactă pentru acest dezastru petrecut recent. Un torent de apă a...

S-a inventat un nou sport. Campionatul European de Sex. Care sunt cele 16 probe, regulile și punctajul?

Sexul este acum oficial un sport în Suedia, așa că Federația Suedeză de Sex (SSF) a organizat și reglementat primul Campionat European de Sex. Federația...
Ultima oră
Pe aceeași temă