8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă îl primește pe Arhiepiscopul de Canterbury

Premierul Ciucă îl primește pe Arhiepiscopul de Canterbury

Premierul Nicolae Ciucă îl primește, în cursul zilei de 14 martie 2023, la Palatul Victoria, pe Arhiepiscopul de Canterbury, șeful Bisericii Anglicane.

Dr. Justin Welby, actualul deținător al funcției de Arhiepiscop de Canterbury, desfășoară o vizită în România. Luni, el s-a întâlnit cu Familia Regală a României. Se pare că Arhiepiscopul Bisericii Anglicane va avea și o întâlnire cu Patriarhul Daniel.

Episcopul Welby are 67 de ani și deține funcția de conducător al Bisericii Anglicane din anul 2013. În această calitate, una dintre cele mai importante atribuții ale sale va fi încoronarea lui Charles al III-lea ca Rege al Marii Britanii. În vederea acestei ceremonii, Arhiepiscopul a fost, acum o săptămână, la Ierusalim, de unde a adus ulei sfințit, destinat oficierii ceremoniei de încoronare a suveranului britanic.

Arhiepiscopul de Canterbury este căsătorit și are cinci copii

Spre deosebire de preoții catolici, cei anglicani au voie să se căsătorească. Justin Welby este căsătorit și are cinci copii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă