7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăPoliticăPredoiu insistă la Consiliul JAI ca statele UE să combată traficul de...

Predoiu insistă la Consiliul JAI ca statele UE să combată traficul de droguri între porturile europene

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, cu ocazia Consiliului informal Justiţie şi Afaceri Interne(JAI), că statele UE ar trebui să se concentreze pe lupta împotriva traficului de droguri între porturile europene, pe o bază mai integrată la nivel internaţional, potrivit agerpres.ro.

“Cred că porturile sunt o problemă importantă pe această agendă. Cred că este nevoie să cooperăm mai bine în această privinţă pentru a schimba informaţii, pentru a forma echipe comune între poliţiştii noştri şi pentru a lupta structurat împotriva acestei provocări”, a spus Predoiu.

El a menţionat că în România s-a organizat un grup de lucru interinstituţional care integrează mai multe instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea traficului de droguri.

“Cred că migraţia şi lupta împotriva traficului de droguri sunt două dintre cele mai importante provocări şi vulnerabilităţi pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. România este puternic angajată în acest proces. Am luat măsuri importante anul trecut luptând împotriva traficului de droguri şi intenţionăm să continuăm în acest an pe acelaşi drum”, a arătat ministrul român.

Cătălin Predoiu a arătat că, aşa cum traficanţii de droguri lucrează în reţele la nivel internaţional, tot aşa trebuie să se organizeze şi structurile de combatere a acestui fenomen, iar România va fi în prima linie a acestei lupte.

“Aş dori să menţionez satisfacţia noastră că, anul trecut, Consiliul a luat o decizie importantă extinzând zona Schengen cu România şi Bulgaria, cu frontiera aeriană şi maritimă. Continuarea naturală a acestui proces ar trebui să se bazeze pe rezultatele aplicării deciziei luate de Consiliu anul trecut, cu alte cuvinte, pentru obţinerea de rezultate din ce în ce mai bune în abordarea migraţiei ilegale şi consolidarea protecţiei frontierelor”, a mai spus Predoiu.

Ministrul de Interne a arătat că România a investit un buget important anul trecut pentru protecţia frontierelor, lucru care va continua şi în acest an.

“De asemenea, ne aşteptăm să avem sprijinul Comisiei Europene şi al preşedinţiei belgiene. Ne concentrăm pe o cooperare şi un dialog foarte bun cu autorităţile austriece. Am un dialog foarte bun cu ministrul Karner şi cred că aceasta este cheia pentru a continua cu succes acest proces”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu face o prioritate din combaterea traficului de droguri

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, potrivit agerpres.ro.

“Doresc să asigur publicul din România că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, pentru MAI şi pentru mine personal combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, o prioritate pe care o voi aborda cu acţiuni concrete şi la nivelul Poliţiei Române. Dar, subliniez, doar eforturile Poliţiei nu sunt suficiente. Aici trebuie să acţionăm concertat la nivelul Portului Constanţa, la nivelul instituţiilor vamale, la nivelul Poliţiei de Frontieră, la nivelul instituţiilor care coordonează transporturi şi activităţi logistice şi financiare din România. Toate aceste instituţii trebuie să coopereze, pentru a lansa un efort pe termen lung la nivel naţional şi, integrat, european”, a spus Predoiu, cu ocazia participării, la Anvers, în Belgia, la lansarea unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa, potrivit MAI.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De Mărțișor și pe tot parcursul anului, PNL este legat cu șnurul alb-roșu de către PSD

Ilustrație: Marian Avramescu De Mărțișor, membrii Partidului Național Liberal (PNL) au putut fi văzuți legați cu firul alb-roșu, conform tradiției românești. Nu este însă o...

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...

Piața de capital a avut performanțe spectaculoase în 2023, consideră consilierul prezidențial Cosmin Marinescu

Piața de capital din România a înregistrat performanțe spectaculoase în anul 2023, subliniază consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, din cadrul Departamentului Politici Economice și Sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă