23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentPrăpăd în Bistrița-Năsăud. Vijelia a pus la pământ un pod aflat în...

Prăpăd în Bistrița-Năsăud. Vijelia a pus la pământ un pod aflat în construcție peste râul Someș

Grinzile podului aflat în construcţie peste râul Someş, la intrarea în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au prăbuşit în urma vijeliei de joi.

Podul face parte din viitoarea centură ocolitoare a oraşului Beclean, menită să faciliteze traficul pe DN 17.

„Doresc să aducem câteva lămuriri legate de situația apărută după vijelia extremă care a adus pagube semnificative în tot orașul Beclean, copaci rupți din rădăcină, acoperișuri smulse de vânt și altele, totodată s-a creat o tornadă pe cursul Someșului în dreptul podului care se află în construcție. Ca să fie bine înțeles… Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau puse pe pilonii de susținere și au fost ridicate de tornada formată. Este un accident tehnic care va fi remediat de constructor în perioada imediat următoare. Stați liniștiți. Se vor așeza la loc grinzi noi și lucrarea va continua fara a se decala termene în toți parametrii săi tehnico-calitativi”, a precizat primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan.

O vijelie s-a abătut joi, în jurul prânzului, asupra judeţului Bistriţa-Năsăud și a produs pagube în mai multe localităţi, inclusiv în municipiul Bistriţa şi în oraşul Beclean, iar la Şieu-Odorhei a fost blocată calea ferată, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Au mai fost raportaţi copaci sau stâlpi căzuţi în localităţile Beclean şi pe drumul care leagă Becleanul de staţiunea Figa, în Şintereag, Lechinţa, Tureac, Şieu-Odorhei, Josenii Bârgăului, Colibiţa, Piatra Fântânele.

Au apărut probleme şi pe calea ferată, în localităţile Şieu-Odorhei şi Feldru.

Trei trenuri au rămas blocate pe calea ferată în zona localităţii Şieu-Odorhei, după ce un copac a căzut peste firele electrice, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

„Calea ferată pe ruta Beclean pe Someş – Sărăţel, blocată de un copac căzut pe firele de înaltă tensiune, în zona localităţii Şieu-Odorhei. Se lucrează pentru degajare. Momentan sunt trei garnituri de tren blocate. Nu sunt înregistrate victime”, a transmis ISU.

În localitatea Feldru, un alt tren este blocat tot din cauza unor probleme electrice.

De asemenea, localităţile din zona de câmpie a judeţului şi cele de pe Valea Bârgăului au rămas fără curent electric, în urma vijeliei. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...
Ultima oră
Pe aceeași temă