10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonia ar putea lua măsura unei interdicţii asupra importului produselor agricole din...

Polonia ar putea lua măsura unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia

Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia a omoloagei sale din Letonia, Evika Silina, care a implementat deja o astfel de interdicţie, potrivit Reuters, conform agerpres.ro.

La fel ca o mare parte din Europa, Polonia a fost cuprinsă de proteste în ultimele săptămâni, în contextul în care fermierii demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene şi a ceea ce ei spun că este o concurenţă neloială din partea Ucrainei de când blocul comunitar a eliminat taxele vamale asupra importurilor ucrainene în 2022.

Cu toate acestea, premierul polonez Donald Tusk a declarat că produsele agricole din Rusia şi Belarus provoacă, de asemenea, distorsiuni ale pieţei.

“Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importului de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă. “Vom analiza cazul Letoniei şi nu exclud ca Polonia să ia o iniţiativă asemănătoare”, a adăugat el.

Tusk a spus că Uniunea Europeană trebuie “să se concentreze serios pe reglementări mai bune atunci când vine vorba de importul de cereale şi produse alimentare din Est”.

Tusk urmează să se întâlnească cu liderii fermierilor în cursul zilei de joi.

Polonia va începe să se pregătească pentru un război cu Rusia

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat într-un interviu publicat luni că Polonia trebuie să se pregătească urgent pentru ameninţarea unui război cu Rusia, relatează agenţia DPA, conform cotidianul.ro.

În interviul acordat ziarului Super Express, ministrul polonez a fost întrebat dacă el consideră posibilă în final o înfrângere militară a Ucrainei în faţa Rusiei şi o invadare ulterioară a Poloniei într-un asemenea scenariu.

„Mă aştept la orice scenariu şi le iau în serios pe cele mai rele. Aceasta este sarcina unui ministru al apărării în situaţia în care ne regăsim astăzi”, a răspuns ministrul polonez al apărării, membru al recent numitului guvern condus de liberalul Donald Tusk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă