17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSocialJustițiePolițiștii de frontieră au descoperit 100.000 de dolari în rucsacul unei ucrainence

Polițiștii de frontieră au descoperit 100.000 de dolari în rucsacul unei ucrainence

O ucraineancă a fost depistată, marţi, cu 100.000 de dolari pe care-i transporta într-un rucsac în timp ce se deplasa pedestru dinspre frontieră spre oraşul Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, marţi, în jurul orei 11.00, pe timpul misiunii de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a identificat, pe comunicaţia ce face legătura cu oraşul Siret, la aproximativ 50 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, o femeie cu dublă cetăţenie ucraineano-română, care călătorea pe jos.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, poliţiştii de frontieră au oprit persoana în cauză şi au efectuat verificări suplimentare. Poliţiştii de frontieră au descoperit că în rucsac femeia avea 100.000 de dolari.

Sursa citată a precizat că femeia, în vârstă de 47 de ani, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că banii îi aparţin, dar nu deţine dovada declarării în vamă.

În baza articolului 17, alin. 2 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, persoana în cauză şi suma în valută au fost preluate de către lucrători Biroul Vamal Siret, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu, liderul PSD, întoarce armele contra UDMR. “Niciodată, dar niciodată, Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie”

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD și posibil candidat la funcția de președinte al României, a transmis un mesaj categoric împotriva tendințelor autonomiste ale...

Polițele ASF, plafonate se scumpesc văzând cu ochii. Sunt promise modificări

Polițele RCA au fost plafonate la nivelul tarifelor din februarie 2023, însă doar teoretic. În realitatea, am calculat că tarifele au crescut cu cel...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...
Ultima oră
Pe aceeași temă